Turist, turist ja visst!

I dag har jag gjort en ordentlig turistsvang, pa vattnet och i luften.

92988-44

Forst farjan till Staten Island tur och retur. Allt i ett med Frihetsgudinnan och skyskraporna Downtown. Det basta av allt ar att farjan ar gratis.

En svang forbi Times SQ. Alla neonljus som blinkar och texter och bilder som rullar forbi i olika farger. Jag tror att det ar sa att husen runt Times SQ maste ha neonljus pa fasaderna. Jag skall ga dit nagon kvall ocksa for att fa maxad effekt da det ar morkt. I Midtown ar alla hus hoga sa att man kanner sig som en liten myra och det kanns valdigt mycket att man ar i New York. I kvall da jag kom hem till 85:e gatan kandes Upper East lagt och lugnt i jamforelse.

92988-44

Kon upp till Empire State Building var inte speciellt lang, det tog runt 20 minuter att ta sig upp, men nar det ar mycket turister kan det ta upp till tva timmar. Jag var uppe pa 86:e vaningen i over tva timmar bara for att se staden forandras da solen gick ned. Forst sol och oandlig utsikt. De langa skuggorna fran skyskraporna. De gula taxibilarna som aker langt nere pa avenyerna. Alla grona buskar och tradgardar uppe pa taket. Ljuden fran staden pa avstand. Sirenerna fran polisbilarna. Sakta tands alla ljus pa byggnaderna. Pa de enkelriktade gatorna blir det antingen vitt eller rott ljus fran bilarna. Crystler Building ar den vackraste byggnaden, en riktig Art Deco-skonhet. Innan jag akte ned med hissen var jag pa toaletten. Jag undrar hur lang tid det tar da man spolar innan vattnet kommer ned till markniva?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback