On The Street

92988-7492988-7292988-71


Release: Joanna Newsom + White Magic

Två kommande (14 nov) spännande släpp från Drag City:

92988-69
Joanna Newsom : Ys


92988-70
White Magic : Dat Rosa Mel Apibus


En uppstoppad hund

I kväll sänds första delen av En uppstoppad hund på SVT. Det är nu 20 år sedan Staffan Göthes pjäs hade premiär på Norrbottens teatern i Luleå. Jag såg uppsättningen då och jag har också sett en uppsättning på Teaterhögskolan någon gång i slutet av 90-talet. Pjäsen är speciell för mig för det var min första stora teaterupplevelse. Jag kommer i håg flera repliker och att jag och mina klasskamrater pratade om pjäsen efteråt och härmade de olika karaktärerna. Den utspelar sig i Norrbotten och är en lång episk berättelse om livet och vad det är och var det tar vägen. Jag har också arbetat på Norrbottens teatern som dekormålare.

Färg på Telefonplan

Artikel i dag i SVD om förvandlingen av Telefonplan.

Nu är ljusinstallationen i tornet på Telefonplan invigt, den heter Colour By Numbers och kommer att lysa fram till 7 januari 2007. Du kan själv påverka ljuset med hjälp av din telefon. Jag skall pröva i morgon!

BERGDORF GOODMAN

92988-6892988-6592988-6692988-67

Gratisshopping på 5th Av.

Lördagsnöje

Allra helst hade jag velat vara med på Graffiti Bike Tour

New York photobloggers Jake Dobkin (bluejake.com), Mike Epstein
(satanslaundromat.com), and Will Sherman (untitledname.com) lead a
bike tour of graffiti and street art in the Lower East Side, Nolita,
and SoHo neighborhoods. We'll check out the newest stickers, throw-
ups, paste-ups, and murals along our route.

Meet at the corner of Pitt and Delancey Streets, by the Williamsburg
bridge, Manhattan
noon; $free

Men det är omöjligt, istället blir det en konstrunda i Katarina-Sofia.

New York Tendaberry

92988-64


You look like a city
But you feel like a religion
To me


Laura Nyro - New York Tendaberry (1969)

Home again...

92988-63

Hemma i lilla Kransen. Här är allt tyst och lugnt, inga sirener som tjuter. Jag tror inte att jag har upplevt tystnad under två veckor, alltid är det något som låter i New York, till och med i lägenhetern var det fläktar och ac som susade och brummade dygnet runt. Nu skall jag var hemma i mitt hood. Det känns som om jag bara är hemma på besök; NY är en drog, ett begär, som ständigt drar. Nu har jag en saknad i kroppen, vill tillbaka.

High-Rise Chrash

92988-62

I eftermiddag kraschade Corey Lidle med sitt flygplan in i ett hus pa E 72nd Str & York Av pa Upper East, samma hood som jag bor i, bara 13 kvarter ifran. Jag var inte hemma, men Kenneth var det och han satte pa tv:n for att kolla vad som hant eftersom det var hur manga sirener som helst som bara tjot och tjot och det blev bara fler. Jag markte inte av nagonting.

Let's Go Rangers!

92988-61

I kvall var det match mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers i Madison Square Garden. Matchen slutade 2 - 4 till Flyers. Foppa gjorde 3 p (1 + 2) och var bra, hans mal var riktigt vackert.

Jag kom tidigt innan match och stod vid rinkside nar lagen varmde upp. Garden ar en stooor arena och det tog tid innan alla besokare kom in, och precis som nar vi var pa BAM i helgen sa kom folk sent. I New York kommer folk sent eller forsent. Jag vet inte om det var slutsalt, det var en hel del lediga stolar, men det ar ocksa manga som har sasongsbiljetter. Manga fanatiska rangersfans, men ocksa manga som mest verkade vara intresserade av att ata mat med transfetter och dricka ol, matoset dallrade i luften.

Street Art: Elbow Toe

92988-60

Intervju med Elbow Toe

John Lennon 66

92988-58

Happy birthday! I dag skulle John Lennon ha fyllt 66 ar. Vi var till Strawberry Fields i Central Park for att fira honom. Massor av manniskor som sjong och spelade Lennonlatar. En hel del overvintrade hippiesar hade krupit fram.

Starring as Annie Hall; Yours Truly

92988-57


When I saw but I did not see Barbra Streisand

I gar nar vi pa Lincon Plaza for att se en film var Barbra Streisand i foajen. Vi passerade henne, men Kenneth sa forst efterat da vi var inne i salongen att det var hon. Jag gick ut, men hon hade gatt. Enligt vittnesuppgift hade hon svart kappa och svart basker pa sig och sag gammal ut.

Street Art: Judith Supine

92988-5492988-5692988-55

Jag upptackte
Judith Supine i dag. Mycket bra street art artist. Inspirerande!

The High Line

92988-52

Jag har tur! I helgen ar det
openhousenewyork Weekend och en del av the High Line kommer att vara oppen for allmanheten. Det kommer troligtvis att vara massor av folk som vill se den, men jag skall harda ut i kon.

High Line Facts
Constructed 1929-1934
Spans 22 blocks, from 34th Street to Gansevoort Street
1.45 miles long
6.7 acres of space atop elevated rail deck
30-60 feet wide and 18-30 feet high
Built to support 2 fully loaded freight trains
Primary construction materials: steel and reinforced concrete
Owner: The City of New York

92988-53

Visionen ar att den skall restaureras och oppnas for allmanheten. Det skall bli mojligt att ga en trappa upp och ta en promenad i den grona oasen.

Chelsea with high heels

92988-5092988-51

Okej! Jag vet att man skall ha ordentliga och bra skor da man ar pa besok i New York for att man gar och gar och gar. I dag struntade jag fullkomligt i det och tog pa min basta gallerioutfit. Nu ar mina fotter svullna klumpar, men men.

I dag har det varit valdigt varmt och fuktig, kanske +25. Indian summer! Under kvallen har det regnat och nu askar det sa i morgon kommer det att vara svalare.

Center for Book Art - Found in Translation
International Print Center New York - A benefit Exhibition
Robert Miller Gallary - Walter Niedernayr
Andrea Meislin Gallery - Frank Rodrick
Galerie Lelong - Ursula von Rydlingsvard
White Box - The Searchers
Mitchell Innes & Nash - Jessica Stockholder
max lang - Zhang Huan
Susan Inglett Gallary - Hope Gangloff


+
Printed Matter, Inc

About Karma...

92988-49


ICP + FIT

92988-47

International Center of Photograpphy
ICP
Ecotopia: The Second ICP Triennial of Photography and Video
September 14, 2006 – January 7, 2007



92988-48

Fashion Institute of Technology

FIT
Love and War: The Weaponized Woman
September 9 - December 16, 2006

Gratis. Tack for tipset Sarah! Det ar nagot speciellt att se designade klader; hur tyget ar skuret, tygets karaktar, de perfekta sommarna, alla detaljerna. Jag vill kanna pa alla tyger, men det far man sa klart inte gora. Det var en jacka som var helt fantastisk; Cloud Corset av Zero (Maria Cornejo), det sag ut som om man bara skulle svava ivag da man tog pa sig den. Sma fina plisserade veck fram och over axlarna ballongtyg som en bolero.

Bryant Park

92988-46

Jag tycker att hon smalte in sa fint i omgivningen.

Turist, turist ja visst!

I dag har jag gjort en ordentlig turistsvang, pa vattnet och i luften.

92988-44

Forst farjan till Staten Island tur och retur. Allt i ett med Frihetsgudinnan och skyskraporna Downtown. Det basta av allt ar att farjan ar gratis.

En svang forbi Times SQ. Alla neonljus som blinkar och texter och bilder som rullar forbi i olika farger. Jag tror att det ar sa att husen runt Times SQ maste ha neonljus pa fasaderna. Jag skall ga dit nagon kvall ocksa for att fa maxad effekt da det ar morkt. I Midtown ar alla hus hoga sa att man kanner sig som en liten myra och det kanns valdigt mycket att man ar i New York. I kvall da jag kom hem till 85:e gatan kandes Upper East lagt och lugnt i jamforelse.

92988-44

Kon upp till Empire State Building var inte speciellt lang, det tog runt 20 minuter att ta sig upp, men nar det ar mycket turister kan det ta upp till tva timmar. Jag var uppe pa 86:e vaningen i over tva timmar bara for att se staden forandras da solen gick ned. Forst sol och oandlig utsikt. De langa skuggorna fran skyskraporna. De gula taxibilarna som aker langt nere pa avenyerna. Alla grona buskar och tradgardar uppe pa taket. Ljuden fran staden pa avstand. Sirenerna fran polisbilarna. Sakta tands alla ljus pa byggnaderna. Pa de enkelriktade gatorna blir det antingen vitt eller rott ljus fran bilarna. Crystler Building ar den vackraste byggnaden, en riktig Art Deco-skonhet. Innan jag akte ned med hissen var jag pa toaletten. Jag undrar hur lang tid det tar da man spolar innan vattnet kommer ned till markniva?