Vernissage Labyrint

92988-75

Jag ställer ut fem böcker.

Den 18 november öppnar Labyrint, en stor internationell utställning med konstverk i bokform på
Botkyrka Konsthall.

Över hundra konstnärer eller konstnärsgrupper från hela världen ingår, bland annat från Japan, Rumänien, Turkiet, Israel och Singapore. Från Sverige medverkar konstnärer från Norrland till Skåne.
Ett motiv i arbetet med utställningen har varit att arbeta internationellt utifrån en begränsad budget. Dyra frakter har ersatts med brev och konstnärer och curatorer på plats utanför Sverige har agerat kurirer och burit med sig verk i handbagaget på flyget.

De flesta av verken är nyskapade, flera med Labyrint i åtanke. Men även välkända namn inom artist book genren som Leif Elggren, Luca Frei, Karl Holmqvist, Nina Katchadourian, Barbro Ravander och Martisa Vásquez ingår i utställningen. Besökaren får också stifta bekantskap med viktiga distributörer och förlag såsom Revolver i Frankfurt, Printed Matter och Free Press i New York.

Labyrint är formgett som ett cirkulärt bibliotek med novellerna Trädgården med gångar som förgrenar sig och Biblioteket i Babel av den argentinske författaren Jorge Luis Borges som inspiration.

I Labyrint får du också en uppfattning om vad som inspirerar unga konstnärer i Italien till att jobba med boken som utgångspunkt eller vad som driver en curator i Tokyo att göra utställningar i bokform.

Missa inte Labyrint!

Vissa verk kommer att kunna fås på hemlån från Tumba Bibliotek. Under utställningsperioden erbjuds workshops där besökaren får pröva på att göra böcker själv. I januari återöppnar också Labyrint efter julhelgen med läsningar, performance och händelser där boken som konstverk står i centrum.

I samband med Labyrint presenterar vi en nyskapad bok om utställningen av formgivarna Teresa&David med bilder av fotografen Johan Warden.
Vi inviger också vår nya distribution av artist books där besökare kan köpa verk i konsthallen.

Labyrint pågår till och med den 31 januari 2007.

Curatorer: Joanna Sandell och Pia Sandström
Koordinator: Johan Lundh
Grafisk form: Teresa&David

(För flera högupplösta pressbilder kontakta Joanna Sandell på mobil 073 421 85 58, joanna.sandell@botkyrka.se eller Johan Lundh på mobil 070 765 43 38, johan.lundh2@comhem.se)