The Viking of Eight Avenue

92988-204

Har star jag i mitten av 8:e Avenyn i korsningen vid 36:e gatan. Jag har varit och kopt min lunch pa en japansk restaurang och skall ata den i printshopen. Obs i arbetsklader! Nu ar min tid har pa Lower East Side Printshop slut och ikvall har jag tryckt mitt sista tryck. Det har varit en bra tid, lite frustration iborjan for att komma igang och fa allting att funka i en ny verkstad. Jag har tryckt med sma ramar och det har utvecklat min tankande hur jag kan bygga upp en bild och trycken har blivit mera som collage. Nu ar det bara att fortsatta mitt paborjade arbete hemma, forst skall jag bara forsoka att fa mig och alla saker over Atlanten. Puh! Nu skall jag ut och roa mig med Hakwan och hans vanner. CU soon!

The sound you make is muzak to my ears

92988-201

New Yorks alla ljud ar soundtracket i mitt liv nu. Det ar staden som aldrig ar tyst. Hela tiden ar det bilar som tutar och olika utryckningsfordon som later. Tut tut! Nar jag ar i verkstaden ar det ibland sa att jag glommer bort vart jag ar och da ar det fint att hora alla ljud och komma ihag. Ja, just det jag ar i New York.  Egentligen kanske det bara ar ett band som ar inspelat och hela tiden ar pa play och allt bara ar en kuliss.

Street Art: SiS! in New York

Tänk på mig - Think of me - Piensa en mi

Igarkvall var jag ute och klistrade pa
Wooster Street i SOHO.

Cecilia EnbergCecilia EnbergCecilia EnbergCecilia Enberg

My Art Space

Ok, nu finns jag aven pa MyArtSpace, som Majspejs, fast bara for konstnarer. Jag blev tipsad om det av en konstnar pa LESP och nu har jag skapat en profil och lagt upp nagra bilder. Annu ett digitalt forum att lagga tid pa... Hur skall man hinna med allt? MAS tror jag dock pa.

Thanksgiving Day

92988-195

In the Mood

92988-193

Sjunde avenyn kallas for Fashion Aveune och allt som har med mode och tyger att gora finns har omkring. Prinshopen ligger i hornet av attonde avenyn och 37:e gatan och bara ett kvarter bort ligger tygaffaren
Mood. Himmelriket i tva vaningar for en person som gillar tyg. Mood ar kant bla fran reality showen Project Runway, det ar alltid pa Mood de gar och koper sina tyger. I USA har ikvall det andra avsnittet av sasong fyra visats. Jag kopte bara sytrad, polyester och silke, som jag skall brodera med.

In the Printshop: Take Care of Me

92988-194

Jag ar i verkstaden och arbetar med mina bilder hela dagarna. Pa torsdagen ar det Thanksgiving och helgdag i har i USA, da ar grafikverkstaden stangd och jag skall ha en ledig dag.

Coney Island


Flight of the Conchords

92988-181

I gar sag vi de forsta sex ansnitten av
Flight of the Conchords. Love, love, love it! Serien handlar om Bret och Jemaine fran New Zealand som kommer till New York for att bli rockstars. De har en manager som jobbar pa New Zealands konsulat och ett enda galet fan som forfoljer de overallt. I sjatte avsnittet (kolla pa YouTube) far Bret rad fran David Bowie nar han drommer. Galet roligt!

Middag x 4

Cecilia Enberg

Jag har arbetat hemma, bla med den har bilden, under formiddagen for det ar en workshop i LES Prinshop. Nu skall jag aka till Coney Island.

Skridskoakning i Bryant Park morgon och kvall

92988-17992988-178

Ibland gar jag forbi Bryant Park pa min vag till eller fran Printshopen. Nu ar det skridksobana i mitten av parken och manniskor aker dar fran morgon till kvall. Annars ar Rockefeller Center det klassiska stalllet for att aka skridskor i New York.

Pricked: Extreme Embroidery

92988-177
Andrea Dezsö

Jag var pa en mycket bra utstallning pa MAD med broderier av samtida konstnarer.

Street Art: Elbow Toe

92988-176

I gar sag jag
Elbow Toe igen! (Union Sq)

You Are What Your Name Says You Are

Cecilia Enberg

It's a No, No World (in Central Park)


Backlash blue or the lack of yellow

Cecilia Enberg

I dag ar jag valdigt trott, kroppen ar slut av for lite somn, svart att slappna av. Nar jag skulle trycka gick allting tokigt och jag upptackte att jag hade fel gulfarg efter att jag hade oppnat burken, primrose yellow istallet for processed yellow. Den gula fargen har varit ett problem for mig. Forst missade jag att kopa da jag var forsta gangen till Pearl, andra gangen fel kulor men nu har jag antligen ratt burk. Nu ar det 30 % pa Pearl for en vara. Jag var frack och kopte flera saker och betalade pa olika vaningar, det finns fem stycken, och fick 30 % pa varje. Jippie!

Det jag har tryckt tidigare ar jag inte nojd med utan jag skall trycka om bilden med andra farger. Nu haller jag pa att forandra mitt satt att trycka och det blir mer tankearbete fore hur jag skall ga till vaga.

Working 9 to 9

Cecilia Enberg

No it's not the sexy secretary look... utan skitig overall vardag.


New York Marathon

92988-16492988-16592988-16892988-16792988-166

Den fjarde bilden ar Lance Armstrong som kommer springande med sitt entourage och filmteam. People went nuts nar han passerade.

Moondog Rising Fesival

92988-162


Pa fredagkvall var jag pa en
festival som hedrade Moondog och hans musik. Moondog var en blind och tidvis hemlos man som levde i New York, han stod och spelade sin musik i hornet av 53rd Street och 6th Avenue. Moondog uppfann ett instrument som han kallade for Trimbas, ett  triangelformat slagverk.  Pa konserten spelade svensken Stefan Lakatos pa Moondogs original Trimbas.


92988-164

Breakfast talk with Deborah Grant

I dag da jag kom till verkstaden var det frukostsamtal med Deborah Grant som berattade om de bilder som hon tryckt pa LESP under de senaste aret.


92988-159
(c) Deborah Grant 2007, "How To Pronounce Ph.D."


 image161
(c) Deborah Grant 2007, "Jackson Pollock and the Quarry Men"


Jag har gjort mitt forst tryck idag, men jag ar inte riktigt nojd. Belysningsutrustningen fungerar inte riktigt pa samma satt sa jag ar van sa jag far gora vissa forandringar i arbetet for ett lyckat resultat.

First day @ LESP

LESP


I am a keyholder! Nu har jag acess 24/7 till verkstaden och  och idag har varit dar nagra timmar, men an sa lange bara forberdelse. Igar och idag har jag varit runt till olika materialbutiker och kopt screenramar, farg och papper. Tack vare Kenneth lyckades jag ocksa snika mig till studentrabatt pa Pearl Art Supplier;) I morgon skall jag preppa ramar och forhoppningsvis belysa. Det ar lite pyssel att komma igang i en ny verkstad.  


LESP


Utsikten