Duende

Duende

Dagens ord är gentrifiering

image136
image138image140image137image139

Alla mellanrum i Stockholm håller på att försvinna. Nu byggs det lägenheter överallt, främst i närföorterna. Staden sväller ut av lägenheter, lägenheter, lägenheter med stora balkonger. Det känns som att alla andningshål krymper. Lugnet är förbi. Allt skall vara helt och rent. På min dagliga cykeltur ser jag tydliga tecken på gentrifieringen.

Gentrifiering avser en förändring i den bebyggda miljön på så sätt att äldre citynära områden, ofta arbetarklass eller småfolksområden, utsätts för en genomgripande sanering och renovering där bättre bemedlade grupper är drivande. Det sker härigenom en filtrering uppåt i områdenas status och de grupper som förr bodde där tvingas ofta flytta.
(källa www.hgo.se)

The Return To New York

image141

I november kommer jag att vara i New York och arbeta med grafik på
Lower East Side Printshop.
Jippie!

Sömn och återhämtning...

image134

Jag har använt den här helgen till att ta igen mig efter förra helgen och Festen vid världens ände i Jämtland. Underbar helg med umgänge av gamla och nya vänner i en fantastisk miljö. Jag hade ett litet dilemma innan jag åkte, om jag skulle åka till Jämtland eller Göteborg och Way Out West, men efter helgen kan jag bara säga att jag gjorde rätt. Musik i all ära, men när vänner anordnar fester får man ställa upp känner jag. Jag fick massor av fin musik ändå genom den specialkomponerad duon Domus
(Eric och Simon) och Cornbeast. Med ett saligt leende kom jag hem som nyfrälst efter en new age retreat och svävade hela veckan tills jag störtdök fredagkväll. Jag har varit som en degklump hela helgen.

brasilianska nätter På moderna dansteatern

DSC00641.JPG
brasilianska nätter På moderna dansteatern

Dalahäst is the new Chihuahua in the bag

image132